Tradisjoner

Fellessamling
Hver fredag kl. 10.15 samles hele huset til felles samling med sang, musikk, teater og eventyr. Avdelingene bytter på å bidra med underholdningsinnslag både av barn og voksne.


Maxi tradisjoner – de eldste barna
De eldste barna i barnehagen blir samlet til Maxi gruppen. Her har vi skoleforberedende aktiviteter som skal hjelpe barna til en bra overgang til skolen.  Vi jobber både med selvstendighet og fagområder. Maxi gruppa har også noen flotte tradisjoner vi gleder oss til hvert år:
Basecamp – vi flytter ut en uke på våren og har camp i skogen med div. friluftsaktiviteter
Fotballkamp
– vi trener mot den årlige kampen mot Oddenskogen barnehage i juni
Saraholmen
– vi overnatter på en øde øy i lavvo. Masse aktiviteter på øya.


Dugnad
Den 2. lørdagen i september samler barn, foreldre og ansatte seg til dugnad i barnehagen. Da får vi gjort masse praktisk arbeid samtidig som vi blir bedre kjent.Grønnsaksuppe
I oktober lager alle avdelingene grønnsakssuppe og inviterer foreldre på middag. Grønnsaker og kokkekunster i fokus.
Gamle barn på besøk
Etter høstferien kommer barna som har begynt på skolen på besøk. Skolebarna forteller Maxi barna om hvordan det er å begynne på skolen og Maxi barna forbereder spørsmål. Etterpå er det bollefest.


FN dag
24. oktober markerer vi FN dagen med de største barna. Vi trekker fram alle våre nasjonaliteter og har fokus på vennskap.


Desember
I adventstiden skjer det mye spennende. Lucia feries med at de eldste barna går i tog på morgenen i barnehagen og i kantina på Veritas i lunsjen. Foreldre inviteres til lussekatter på avdelingene.
Vi drar på kirkebesøk til Høvik kirke hvor vi får være med på gudstjeneste. Vi drar på teater. De siste årene har det vært “Snekker Andersen” på Trikkestallen i Oslo. På lillejulaften har vi nissefest hvor husorkesteret fra Veritas spiller for oss, vi spiser grøt og kanskje kommer nissen? Vi er med som nissekor på avslutningen til de ansatte i Veritas.


Skiskole
Barn som er fire år eller eldre får tilbud om å være med på skiskole i regi av skiforeningen. Dette må foreldrene selv betale for. Vi pleier å være på Eid Gård i Asker og blir transportert til og fra med skiforeningens busser


Vinteraktivitetsdag
I løpet av vinteren arrangerer vi en aktivitetsdag hvor de store har aktiviteter med ski og de små med akebrett. Vi går parade med marsjmusikk og har medaljeutdeling på slutten av dagen.


Karneval
I februar er det karneval for alle barna. Barna kler seg ut etter eget ønske. Vi spiser pølser, slår katta ut av sekken og lager karnevalstog som går ned i kantina på Veritas.


Natursti
I april arrangerer vi natursti for alle barna. Barna deles inn i grupper og går fra post til post i skogen hvor det er forskjellige oppgaver. Vi ender opp på stranden hvor vi griller og har premieutdeling


Påskelunsj
Alle avdelingene har uken før påske en lunsj for alle barna der gult er i fokus.


Bondegård
I juni drar vi på bondegårdsbesøk på Skui. Der får barna møte mange gårdsdyr på nært hold og vi har en flott dag på tur.