Markeringer høsten 2019 / Markings Autumn 2019

Diwali

Også i november så markerte vi Diwali som er den viktigste festivalen i flere land, bl. annet India og Malaysia. Diwali er hinduenes nyttår og årets viktigste fest. Det er en lysfest som handler om det godes seier over det onde. På Formiddagen lagde barna på Tyttebærtua oljelamper og kaker “Muruku” i plastelina som en mor viste oss. Hun hadde også bakt kakene så alle barna på Tyttebærtua fikk smake. I samlingen, sammen Blåbærtua, så vi på bilder fra feiring i India og Malaysia og vi så en film om en fortelling tilknyttet Diwali om Raman og Sita. En mor hadde med seg Malaysiske festdrakter som to av barna og en voksen fikk prøve. Hun viste oss også hvordan man lager “Kolam” med rismel og vann som er et mønster som de pynter med foran døren. Det var veldig spennende å bli enda litt mer kjent med Diwali og tusen takk til foreldre for stor hjelp rundt markeringen.

Also, in November, we marked Diwali which is the most important festival in several countries including India and Malaysia. Diwali is the Hindus New Year and the year’s most important celebration. It is a festival of light, centering on the victory of good over evil. In the morning the children at Tyttebærtua made oillamps and cakes, “Muruku”, which a mother had shown us, in plasticine. She had also baked cakes which all the children got to taste. In circletime, together with Blåbærtua, we looked at pictures from celebrations in India and Malaysia. We also saw a film of the story associated with Diwali about Rama and Sita. A mother brought in Malaysian party costumes which two of the children and an adult got to try on. She also showed us how to make “Kolam” with rice flour and water. It was very exciting to become a little more familiar with Diwali. Many thanks to parents for great help.