Markering Canada Day 29.06.18

Idag markerte Blåbærtua og Tyttebærtua Canadas nasjonaldag, Canada Day, som egentlig er 1. juli. Dagen startet på avdelingene hvor de lagde kanadiske pannekaker som skulle spises til lunsj med kanadisk lønnesirup til.

Før lunsj hadde vi en samling hvor vi så på forskjellige bilder fra feiring av dagen i Canada; folk som hadde pyntet seg med flagget, parader med mennesker, hester og biler og fyrverkeri. Videre så vi på bilder av kjente ting fra Canada; nasjonaldyret bever, nasjonaltreet: lønn, lønnebladet som er på flagget, pannekaker med lønnesirup, ishockey og curling, typisk kandadisk mat: poutine og ketchup chips.

Vi snakket også litt om og så på bilder av de 3 gruppene urbefolkning i Canada; First Nations, Mètis og Inuit, som var de første folkene som bosatte seg i området som senere har blitt landet Canada. Et barn hadde med seg en tromme laget av noen fra området Sto:lo First Nation. Vi spilte på trommen mens barnet sang en sang på engelsk. Det var veldig fint å høre på!

Barnet hadde også med seg flere bøker om Canada og urbefolkningen, ishockey genser og skjerf, og en lue med Canada mønster som ble vist til alle barna. Vi så også på noen videoer med sanger om Canada og lønnebladetJ

Etter lunsj så fikk alle barna pannekaker med kanadisk lønnesirup. Det smakte veeeldig godt og var en fin avlutning på markeringen.

Tusen takk til foreldre som har hjulpet til med markeringenJ

Happy Canada Day

English version will come