“Dagen før dagen” 16.05.18

Onsdag 16. markerte vi 17. mai i barnehagen. Først hadde barna på Blåbærtua og Tyttebærtua en samling hvor vi snakket om hva 17. mai er, hvorfor vi feirer 17. mai og tradisjonene rundt 17. mai. Vi så på bilder fra Eidsvoll der grunnloven ble vedtatt, slottet med kongefamilien, barnetoget i Oslo og et barnetog på en skole. Vi fikk se på en russelue, 17. mai sløyfer, en bunad og et bilde av grunnloven. Noen barn fikk komme opp og lage et lite tog. En fikk på seg en drill-drakt, en annen en fin kjole, en fikk spille i korps og fikk et althorn og en kappe og tilslutt en voksen som fikk være konge med en fin jakke. De ble så fine! Vi avsluttet samlingen med sangen «Norge i rødt, hvitt og blått» og en musikkvideo med barn som danset og sang «Når Dovre faller».  

Etter samlingen samlet alle barna seg ute hvor vi fikk besøk av husorkesteret på Veritas som spilte 17. mai sanger og marsjer for oss. Det var gøy å høre og se de spille og flere av barna mimet med på sine «liksom-instrumenter» og klappet takten! Tilsutt gikk vi vårt eget lille 17. mai tog rundt på utelekeplassen. Barna var ivrige på å marsjere til musikken.

Til lunsj fikk barna pølser og is!

En fin markering også iår. Da ønsker vi alle en riktig god 17. mai imorgen