Markering av Russland Victory Day 08.05.18

Tirsdag 8. Mai markerte vi Victory Day (Russland) I barnehagen. Den egentlige seiersdagen for slutten på andre verdenskrig I Russland er 9. mai, mens vi her i Norge markerer denne dagen 8. mai, pga. tidsforskjellen.

På formiddagen hadde vi en aktivtiet med barna med tilknytning til markeringen. Flere av barna på Tyttebærtua malte blomster og barna på Blåbærtua lagde fyrverkeri.

Etter aktivteten hadde vi en samling om Victory Day. Vi snakket med barna om at før var det land som ikke var venner og noen ville bestemme over de andre. Men så ble landene venner og det er den dagen de feirer i Russland. Vi så på bilder av hvordan dagen blir feiret i Russland med parader, fyrverkeri, sang og av en minnestatue her i Oslo som mange besøker og legger ned blomster på.

Vi så en liten film fra en barnehage i Russland og hva de gjør på denne dagen. De hadde en samling akkurat som oss og så på bilder og barna tegnet tegninger.

Tilslutt så vi en liten tegnefilm om to tanks/kjøretøyer som kranglet og kastet epler og pærer på hverandre. De ble begge lei seg og tilslutt fant de ut at de kunne hjelpe hverandre og være venner.

Det ble en fin markering av dagen! Og tusen takk til foreldre for hjelp til med bilder og filmer til samlingen.