Markering av FN-dagen 24. oktober 2017

20161024_110324

Tirsdag 24. oktober hadde vi en liten markering av FN-dagen i barnehagen for barna på Blåbærtua og Tyttebærtua som er født i 2012, 2013 og 2014.

Vi samlet oss på biblioteket og så på FN-flagget og snakket litt om hva FN er og gjør. Vi Snakket om å hjelpe hverandre og være venner og vi så på globusen og kartet. Vi så en liten film, en digital barnebok, som heter «Lille dråpe» av Sarah Camille. Den handlet om en jente og pappaen hennes som satt og malte en historie om å hjelpe hverandre. Historien handlet om en liten fugl som prøver å slukke en brann selvom han var liten og alene. Det var noen lamaer der som først bare lo av fuglen før de bestemte seg forat de vil hjelpe fuglen tilslutt likevel.

Vi sang «Barn av regnbuen» av Lillebjørn Nilsen og «Morgendagens søsken». Vi hørte og så videoen av en sang om barnas rettigheter og snakket litt om at alle barn har rett til mat og drikke hvis man er sulten, å få gå til lege hvis man er syk og å få leke og gå på skolen.

Det var en fin liten markering av dagen!

On Tuesday 24th of October, we marked the UN day in the kindergarten for the children at Blåbærtua and Tyttebærtua.

We gathered in the library. We looked at the UN flag and spoke a bit about what the UN is and does. We talked about helping each other and being friends, and we looked at the globe and the map. We watched a short video, a digital children’s book, which is called “Lille dråpe” (Little drop) by Sarah Camille. It was about a girl and her dad who sat and painted a story about helping each other. The story was about a little bird trying to extinguish a fire even though he was all alone and little, but then some llamas decided that they would help the bird in the end.

We sang “Barn av regnbuen” (Children of the Rainbow) by Lillebjørn Nilsen, and “Morgendagens søsken” (Tomorrow’s siblings). We listened to and watched the video of a song about children’s rights, and spoke a bit about how all children have the right to food and drink if you are hungry, to go to the doctor if you are ill and to play and attend school.

It was a very nice way to mark the day!